Uitvaart livestreamen:
digitaal waardig afscheid nemen

Een overlijden valt altijd al veel familie en vrienden zwaar, helemaal in deze bijzondere tijdens van coronacrisis. Waarin de overheid het op basis van RIVM-richtlijnen niet toestaat om met veel personen bij elkaar te komen. Ook niet tijdens een uitvaart, om het risico op besmetting zo klein mogelijk te houden.

Livestreaming van uitvaart

Ondertussen begrijpen we dat er familie, goede vrienden en anderen buiten de boot zouden vallen tijdens een reguliere uitvaart zoals die nu is toegestaan. Terwijl er gelukkig digitale mogelijkheden zijn om iedereen erbij te laten zijn en waardig afscheid te laten nemen.

Hoe werkt het?

Voorafgaand aan de uitvaart plaatsen we 1 tot 3 camera’s en microfoons. Daarmee registreren we zowel beeld als geluid. Dat doen we vanuit meerdere hoeken, om alles zo goed mogelijk in beeld te brengen.
De livestream is te bekijken via Youtube, op een afgeschermde pagina waarvoor alle digitale aanwezigen persoonlijk een inlogcode ontvangen.

Livestream van uitvaart

Opname van de uitvaart

De uitvaart is live te volgen via de livestream. Bovendien nemen we de beelden op en bewaren we die op een SD-card. Uiteraard dragen we de SD-card na afloop aan de familie over, zodat het ook mogelijk is om daar later nog eens opnieuw naar te kijken.

Volgens de RIVM-richtlijnen

Zowel voor de opbouw, de liveregistratie als de afbouw werken we volledig volgens de strikte RIVM-richtlijnen. Dankzij de inzet van één technicus voldoen we automatisch aan de belangrijke regels voor afstand houden.

Neem contact op voor onze mogelijkheden.