Waarom een Podcast studio?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen gebruik maken van onze podcast studio als ze een podcast willen opnemen. Een van de belangrijkste redenen is om professionele kwaliteit te krijgen. De podcast studio is uitgerust met professionele opnameapparatuur, zoals microfoons en audio-editing software. Dit zal ervoor zorgen dat de opname van de podcast beter klinkt dan wanneer je het opneemt met standaard opnameapparatuur.

Daarnaast is de podcast studio een volledig geluid geisoleerde opnamelocatie. Hiermee voorkomen we dat er achtergrondgeluiden worden opgenomen , zoals het geluid van verkeer of andere mensen. Dit zorgt ervoor dat de opname van de podcast beter te verstaan is voor de luisteraar.

Een andere reden om de Supergaaf podcast studio te gebruiken is om professionele hulp te krijgen bij het opnemen van de podcast. De audio-engineers zal in de studio alle microfoon signalen opnemen en later bewerken van de podcast. Zo zorgen wij ervoor dat de opname van de podcast perfect klinkt.

Podcast PHBM - Tafel discussie via YouTube

Hoe gaat het opnemen van een podcast in onze studio in zijn werk?

Het opnemen van een podcast in onze studio is in grote lijnen hetzelfde als het opnemen van een podcast op een andere locatie. Er zijn een aantal specifieke stappen die je kunt volgen als je de podcast in onze studio opneemt:

  1. Kies een onderwerp. Voordat je kunt beginnen met opnemen, is het belangrijk om te beslissen wat je wilt gaan bespreken in je podcast. Kies een onderwerp dat je interessant vindt en waarover je genoeg te vertellen hebt.
  2. Boek onze studio. Voordat je de podcast kunt opnemen, moet je de studio reserveren. Bepaal de studio setting die aan je behoeften voldoet, en geef het aantal sprekers aan ons door.
  3. Zorg ervoor dat je genoeg tijd hebt om alles voor te bereiden voordat wij de opname gaan maken.
  4. De opnamedag Als je in de studio aankomt, kun je beginnen met opnemen. Zorg ervoor dat je duidelijk spreekt en dat je de juiste toon gebruikt. Als je een co-host hebt, zorg ervoor dat jullie afwisselend spreken en elkaar aanvullen. Onze audio-engineer zal ervoor zorgen dat de opname goed klinkt.
  5. Als je klaar bent met opnemen, is het tijd voor ons om de opname te bewerken. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat we stiltes weghalen, of muziek toevoegen.
  6. Maak een cover. Voordat je de podcast publiceert, is het aan te raden om een cover te maken. Dit kan bijvoorbeeld een afbeelding zijn die je op de website van de podcast kunt plaatsen, of een afbeelding die je op sociale media kunt delen. Zo kun je de podcast visueel aantrekkelijker maken voor potentiële luisteraars.
  7. Publiceer de podcast. Als je klaar bent met cover en de opname hebt ontvangen, is het tijd om de podcast te publiceren. Dit kan bijvoorbeeld door het te uploaden naar een website of een podcastplatform, zoals Spotify of Apple Podcasts. Zo kunnen mensen de podcast beluisteren via hun computer, smartphone of ander apparaat.

Ik hoop dat dit je helpt om een beter begrip te krijgen van hoe het opnemen van een podcast in een studio in zijn werk gaat. Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om ze te stellen.

Podcast opnemen: professionele keuze in onze studio

Comfortabel met elkaar in gesprek

Een tafelgesprek opnemen in onze podcast studio? Wij hebben alle apparatuur en professionele setting daarvoor beschikbaar. Als je kiest voor onze studio met hoogwaardige opname-apparatuur heb je in principe alleen je stem en een goed, leuk of interessant verhaal nodig.

Wij zorgen bij ons in de studio voor alle apparatuur die jij nodig hebt, net als alle andere faciliteiten. Je kunt staan of zitten. Een technicus neemt de podcast voor je op en zorgt ervoor dat het geluid professioneel klinkt.

Podcasts en andere online events vanuit de studio

We hebben veel ervaring met allerlei opnames, livestreams en (zakelijke) evenementen. We beschikken over alle professionele opnameapparatuur, zowel voor geluid als beeld. Dat betekent dat je in een warm bad terechtkomt, waar alles klaar staat om de podcast te gaan opnemen.

Dus wil je de podcast zelf opnemen of nodig je daarvoor gasten uit? Wij zorgen ervoor dat alles aanwezig is wat je nodig hebt. Bovendien delen we praktische tips als je daarmee nog niet zoveel ervaring hebt. Op die manier kun je de podcast professioneel opnemen, zodat je daarmee een geweldige indruk maakt op jouw enthousiaste luisteraars.

Webinar Studio met desk

Tip: denk je naast een podcast aan een ander evenement of (zakelijk) event? Vanuit onze studio livestreamen we alle soorten evenementen en feesten. https://www.celebrationevents.nl/livestreaming-webinars-podcasts/

Podcast opnemen in de onze studio?

Podcasts zijn populairder dan ooit, en steeds meer mensen maken gebruik van een podcast studio om hun eigen podcast op te nemen. Als je zelf een podcast wilt maken, kan het huren van onze podcast studio een goede optie zijn.

Wil je jouw podcast opnemen in onze professionele studio? Maar bovenal ook professionele kwaliteit krijgen, een stille en afgezonderde opname locatie hebben of professionele hulp krijgen bij het opnemen van de podcast?

Kom dan jouw podcast opnemen bij ons in de studio. Of plan meerdere afleveringen van de podcast, die we in één keer opnemen en dan met je delen. Dan heb je de vrijheid om die te publiceren wanneer je wilt, bijvoorbeeld iedere week of om de week. Wij zorgen ervoor dat je de opname ontvangt in de hoogst mogelijke kwaliteit, die je toch makkelijk kunt publiceren via de verschillende podcastkanalen en -platforms.

Bel ons op telefoonnummer 0251 224 087, stuur ons een e-mail naar [email protected] of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met je op.