• Online kickoff organiseren. Ontdek wat je daarvoor nodig hebt.

Online kickoff organiseren: wat heb je daarvoor nodig?

Misschien heb je lang getwijfeld of is het juist al een tijdje duidelijk, maar je wilt een online kickoff organiseren. Hoe pak je dat aan en wat heb je daarvoor nodig? Zelfs nu we al een tijdje veel meer online doen is het voor sommigen de eerste keer. Wij helpen je op weg, aan de hand van 4 voorwaarden voor succes.

Voorwaarden voor succes

Wil je een online kickoff organiseren en zeker weten dat dit goed gaat? Houd rekening met deze belangrijke voorwaarden om er een succes van te maken:

1. Kies een ervaren gespreksleider

De gespreksleider is de lijm tussen de bouwstenen! Een ervaren gespreksleider weet wanneer, en hoe, hij open of gesloten vragen moet stellen. een gespreksleider van buitenaf is kijkt en bespreekt de thematiek vanuit een ander invalshoek dan de tafelgasten. Hierdoor ontstaan vragen en stellingen die meer prikkelen. Wij brengen u graag in contact met een ervaren gespreksleider.

2. Gebruik afwisseling en energizers

Een energizer is tijdens een normale kickoff al geen overbodige luxe. Online is de behoefte daaraan nog groter, net als voldoende afwisseling. Houd rekening met een kortere spanningsboog, omdat de deelnemers thuis of op een andere locatie zitten en plat gezegd naar een scherm zitten te staren. Met onze online ervaring helpen we jullie met het realiseren van de nodige afwisseling, bumpers tijdens de online kickoff.

3. Voeg interactie toe

Denk na over mogelijkheden om de interactie te bevorderen, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een online chat, polls en quizzen. Dus ga je een online kickoff organiseren? Verken de mogelijkheden op het gebeid van interactie en bied deelnemers hiermee de kans om een bijdrage te leveren. Onze studio bied de ruimte voor een operator die de interactie met de deelnemers en sprekers in de studio kan aansturen.

4. Maak een duidelijke planning en stappenplan

Je kunt niet zonder duidelijke planning. En meer specifiek, dat vraagt om twee belangrijke onderdelen:

  • Plan het event, maak de keuze voor online en digitaal
    Je hebt misschien al even getwijfeld, en dat is begrijpelijk. Neem de verdere twijfel weg door de knoop door te hakken. Het wordt een online event, dus kondig het ook op die manier aan.
  • Gebruik duidelijke tijdsblokken en houd rekening met uitloop
    Maak een indeling met duidelijke tijdsblokken, en houd rekening met uitloop. Het is en blijft mensenwerk, dus soms duurt het even totdat je iedereen bij elkaar hebt en echt kunt beginnen.

Wij helpen met een eenvoudig stappenplan en de planning voor het opzetten van de kickoff.

Online Event organiseren - Download de inspiratie gids voor het organiseren van online events.

Online kickoff organiseren vanuit onze studio

Wil je een online kickoff organiseren en zoek je daarvoor naar een studio? De compleet uitgeruste livestream studio met verschillende studiosetting is beschikbaar voor het organiseren van een succesvolle kickoff.

Online Event organiseren - Download de inspiratie gids voor het organiseren van online events.

Bekijk onze mogelijkheden en scherpe tarieven, deze hebben we samengbracht in onze inspiratie gids. Je kunt deze vrijblijvend downloaden.

Laat je inspireren in de studio.

We zullen je de mogelijkheden demonstreren en je voorbeelden tonen hoe andere gebruikmaakten van de studio. En natuurlijk zetten we jou logo op de beeldschermen en kleuren we de studio in jou huisstijl. Dan heb je gelijk het hele plaatje compleet!

Vragen over het organiseren van online kickoff?

We snappen dat het organiseren van een online kickoff veel vragen oproept. Neem vrijblijvend contact op me ons. We beantwoorden graag jullie vragen.

Supergaaf Audiovisueel - AV-techniek & Support

Partner voor jouw geluid, beeld en licht.

Of het nu gaat om een feest, presentatie of zakelijk evenement, wij bieden alles op het gebied van licht, geluid, video en special effects.