Online kickoff organiseren: wat heb je daarvoor nodig?

Misschien heb je lang getwijfeld of is het juist al een tijdje duidelijk, maar je wilt een online kickoff organiseren. Hoe pak je dat aan en wat heb je daarvoor nodig? Zelfs nu we al een tijdje veel meer online doen is het voor sommigen de eerste keer. Wij helpen je op weg, aan de hand van 3 voorwaarden voor succes.

4 voorwaarden voor succes

Wil je een online kickoff organiseren en zeker weten dat dit goed gaat? Houd rekening met deze drie belangrijke voorwaarden om er een succes van te maken:

  • Kies een ervaren gespreksleider
  • Gebruik afwisseling en energizers
  • Voeg een online chat toe voor de interactie
  • Maak een duidelijke planning en stappenplan

1. Kies een ervaren gespreksleider

De gespreksleider is de lijm tussen de bouwstenen! Een ervaren gespreksleider weet wanneer, en hoe, hij open of gesloten vragen moet stellen. een gespreksleider van buitenaf is kijkt en bespreekt de thematiek vanuit een ander invalshoek dan de tafelgasten. Hierdoor ontstaan vragen en stellingen die meer prikkelen. Wij brengen u graag in contact met een ervaren gespreksleider.

2. Gebruik afwisseling en energizers

Een energizer is tijdens een normale kickoff al geen overbodige luxe. Online is de behoefte daaraan nog groter, net als voldoende afwisseling. Houd rekening met een kortere spanningsboog, omdat de deelnemers thuis of op een andere locatie zitten en plat gezegd naar een scherm zitten te staren. Met onze online ervaring helpen we jullie met het realiseren van de nodige afwisseling, bumpers tijdens de online kickoff.

3. Voeg een online chat toe voor de interactie

Denk na over mogelijkheden om de interactie te bevorderen, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een online chat. Dus ga je een online kickoff organiseren? Verken de mogelijkheden en bied deelnemers hiermee de kans om een bijdrage te leveren. Onze studio bied de ruimte voor een chat operator die kan interacteren tussen met de deelnemers en sprekers.

4. Maak een duidelijke planning en stappenplan

Je kunt niet zonder duidelijke planning. En meer specifiek, dat vraagt om twee belangrijke onderdelen:

  • Plan het event, maak de keuze voor online en digitaal
    Je hebt misschien al even getwijfeld, en dat is begrijpelijk. Neem de verdere twijfel weg door de knoop door te hakken. Het wordt een online event, dus kondig het ook op die manier aan.
  • Gebruik duidelijke tijdsblokken en houd rekening met uitloop
    Maak een indeling met duidelijke tijdsblokken, en houd rekening met uitloop. Het is en blijft mensenwerk, dus soms duurt het even totdat je iedereen bij elkaar hebt en echt kunt beginnen.

Wij helpen met een eenvoudig stappenplan en de planning voor het opzetten van de kickoff.

Online kickoff organiseren wat heb je daarvoor nodig