Besparen op je bruiloft DJ?

Bruiloft met DJ bij landgoed groenendaal heemstede

Ze-ven-hon-derd euro voor een bruiloft DJ?

Ik moest er wel een beetje om lachen. Ik las een artikel over een bruid-to-be die geschokt was van de prijzen van een DJ voor haar bruiloft. Aangezien ik ook niet in de categorie goedkope DJ’s val vond ik het leuk om e.e.a eens toe te lichten.

Waar beoordeel je in hemelsnaam dj’s op?

Pakweg 95% van de dj’s heeft geen enkel filmpje op zijn website staan. Helaas heb je als dj niet de tijd om tijdens het feest door de zaal te rennen met een videocamera. Dus ook ik heb op onze website voornamelijk  foto’s en de reacties die ik van bruidsparen als bedankje heb ontvangen. Bij de meeste bruiloft dj’s zal je dus op de website af moeten gaan.

Sfeer proeven op een andere bruiloft?

De dj´s of bedrijven die zich specialiseren in bruiloften bieden de mogelijkheid een demo bij te wonen, dit kan een inloopavond zijn waarbij je kunt zien wat de dj te bieden heeft, wat zijn draaistijl is, en hoe zijn dj meubel en verlichtingspakket er uit ziet. Ook bij mij kun je alvast de sfeer proeven, ik geef je graag een voorproefje hoe jullie feest er uit gaat zien.

Helaas kunnen wij jullie niet uitnodigen op bruiloft van anderen, enerzijds omdat iedereen het op zijn eigen manier viert, en anderzijds vindt niet elk bruidspaar het leuk als je met andere mensen komt kijken.

Wat mag je verwachten van een bruiloft dj?

Ik hoop dat de door jouw gekozen bruiloft dj al je verwachting waar maakt. Mij lukt het in ieder geval nog steeds, om elke feest weer de dansvloer vol te krijgen. ik vind het vreselijk leuk vind om een dansvloer vol te krijgen, en de mensen te vermaken met verrassende overgangen in muziekgenres en de best mogelijk muziek. Ik draai daarom ook nog elk weekend!

Wat zijn ongeveer de kosten voor een bruiloft dj?

De bedragen variëren van € 200,- voor een beginnende dj, tot € 1600,- voor een dj met een uitgebreid pakket aan verlichting of eventueel een verlichte dansvloer. Doordeweekse dagen zijn weer goedkoper dan in het weekend. Net zoals je een vakantie boekt. Het weekend is ons hoogseizoen, daar worden de meesten feesten gevierd. Dus op de overige dagen bieden wij het voordeliger aan.

Wat neemt een dj allemaal mee?

Ik heb het maar even op een rijtje gezet wat ik allemaal meebreng, om zo’n belangrijke feestavond te verzorgen. Ik heb je gelijk een indicatie gegeven van de investering die ik gedaan in de drive-in show, zodat je ook misschien begrijpt waarom wij niet voor € 200,- een feest kunnen verzorgen. De bedragen gemakshalve afgerond.

 1. DJ apparatuur € 5000,-
  Iemand die professioneel met z’n vak bezig is gebruikt natuurlijk goed gereedschap om zo een goede feestavond neer te zetten.
 2. DJ meubel € 1600,-
  Je wilt natuurlijk goed voor de dag komen op een feest. Alle dj apparatuur, versterkers en lichtcomputer op een tafel zetten met een kleedje erover staat ook niet heel chique in een exclusieve trouwlocatie. Of vind jij dat niet belangrijk?
 3. Geluidsinstallatie € 8000,-
  Hier heb ik niet gelijk het duurste gekocht hoor, maar wel een merk van Duitse degelijkheid. Die het nog nooit heeft laten afweten. Ik denk niet dat jij het leuk vind als tijdens je huwelijksfeest het geluid steeds uitvalt omdat de apparatuur wat minder is.
 4. Verlichting € 1000,-
  Een beetje goede LED verlichting die voldoende licht geeft om jullie feestzaal ook echt feestelijk uit te lichten is natuurlijk een ander investering dan een paar gekleurde bolletjes priklicht. Een lichtcomputer om de verlichting te bedienen is natuurlijk ook wel handig, of heb je liever dat de verlichting de gehele avond staat te knipperen. Aan jou de keuze?
 5. Muziekcollectie.
  In de tijd van de CD’s was dit elke maand een behoorlijke investering. Je wilt natuurlijk niet steeds de muziek uit de jaren 80 laten horen omdat je geen geld hebt om de nieuwste hits aan te schaffen, Tegenwoordig koop ik de muziek op Itunes dat scheelt, want ik koop alleen de muziek die echt geschikt is voor een bruiloft. En nee illegaal downloaden doe ik niet, de kwaliteit van de nummer is vaak bizar slecht en je wilt niet een naheffing krijgen van de Buma als DJ.
 6. Bestelbus € 36,000
  Ik kan natuurlijk in een 2de handsje gaan rijden, maar ik ben er liever zeker van dat ik niet voor het begin van de avond al jouw ceremoniemeester moet bellen, om te melden dat ik op de ANWB sta te wachten en niet weet hoe laat het feest kan beginnen.

Begint het je al te duizelen van de kosten die een dj al heeft gemaakt?

Oh ja dan noem nog het bedrijfspand, waar alle apparatuur veilig staat opgeslagen. Alles in de bestelbus laten staan, dekt de verzekering niet want er worden nogal veel bestelbusjes opengebroken. Wat denk je van alle overige kosten: Verzekering, wegenbelasting, alarm, brandstof, en vele ander zaken die ik hier niet eens wil benoemen.

Het bedrag dat wij aan jullie berekenen is inclusief 21% BTW die direct aan onze belastingdienst afgedragen wordt. Van het overige deel, verdien ik mijn investering terug, houd ik alle apparatuur in topconditie en geef ik de garantie op en goed feest.

Tot slot

Ik wens jullie alvast een fantastische huwelijksdag en een geweldige feestavond. Muziek is een belangrijk onderdeel van jullie feest, bespaar op je bruiloft dj of juist op iets anders? Aan jullie de keuze. Laat ik daaraan toevoegen dat een ieder aan zijn eigen budget moet denken, en dat elke dj zijn eigen tarieven kan vragen, afhankelijk of hij dit als hobby of professioneel doet.