Webinar organiseren via Teams:
hoe pak je dat aan?

Wil je een webinar organiseren via Teams? Het is software die je daarvoor goed kunt gebruiken. Het werkt via Office 365, die de verschillende mensen, gesprekken, bestanden en applicaties bij elkaar brengt.

Teams is als deelnemer gratis te gebruiken. Om een webinar te organiseren zal je een betaald pakket gebruiken. Een webinar kun je zelf doen vanachter je laptop, maar kies je voor professionele uitstraling kies je voor een studio die daarvoor is uitgerust.

Webinar organiseren via Teams, hoe pak je dat aan?

Mogelijkheden van Microsoft Teams

Het webinar in Microsoft Teams organiseer je op basis van rollen, die je aan meerdere personen kunt toewijzen. Wij zetten ze voor je op een rij:

 • Beheerder
  De beheerder ben je meestal zelf. Jij maakt het webinar aan, verdeelt de overige rollen en nodigt de deelnemers uit. Op die manier heb je de digitale touwtjes in handen, om er een succes van te maken.
 • Producent
  De producent regisseert het webinar. Dat betekent bijvoorbeeld dat deze persoon ervoor zorgt dat de deelnemers de juiste weergave op de schermen te zien krijgen.
 • Presentator
  Ben je zelf de presentator of wil je daarvoor iemand anders inschakelen? Het is mogelijk om een PowerPoint-presentatie of een ander scherm te delen.
 • Genodigden
  De genodigden kijken online naar het webinar. Dat kan vanuit de Microsoft Teams-app, net als vanuit een willekeurige browser.

Het is mogelijk om meerdere rollen te combineren, bijvoorbeeld als je een kleiner of helemaal zelfstandig webinar organiseert. Zorg ervoor dat je de diverse taken die horen bij de rollen goed onder de knie hebt en weet wat er moet gebeuren. Bij een webinar met meerdere sprekers en camera’s, het afspelen van video’s en presentaties, maak je het beste gebruik van een daarvoor ingerichte studio.

Webinar organiseren via Teams, hoe pak je dat aan?

Webinar organiseren via Teams

Wil je een webinar organiseren via Teams en het tot een succes maken? In onze studio hoef jij je niet druk te maken over de camera posities, de juiste belichting en bijvoorbeeld het geluid. De techniek klopt, en achtergrond van je webinar hebben een professionele uitstraling.

Met een webinar of livestream vanuit onze studio heb je de kans om een professionele presentatie te geven. Het is de makkelijkste manier om het meteen goed te doen, ook als je daar verder nog weinig of helemaal geen ervaring mee hebt. Alle techniek word voor je geregeld. Je voorkomt hiermee allerlei mogelijke problemen, waar je tegenaan kunt lopen naast de organisatie via Teams.