Orange Day
gemeentehuis Leidschendam

Gemeente Leidschendam-Voorburg zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich dit jaar aan bij de internationale campagne Orange the World. Daarom kleurt op 25 november het gemeentehuis oranje. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.

Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen.

Burgemeester Tigelaar: “Als gemeente ondersteunen wij de campagne van UN women om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen. Geweld tegen vrouwen is een internationaal probleem. Internationaal onderzoek toont aan dat één op de drie vrouwen te maken krijgt met seksueel, fysiek of psychisch geweld in haar leven, en in Nederland is dat maar liefst 45%. Ook seksuele intimidatie op straat of op het werk komt overal ter wereld voor. De overgrote meerderheid van vrouwen die met geweld te maken krijgt doet hiervan geen aangifte of melding, omdat zij zich schamen of bang zijn niet serieus genomen te worden. Om dit te bestrijden is het van belang dat overheden en organisaties op alle niveaus bewustwording creëren onder vrouwen én mannen, en het taboe helpen doorbreken. Daarom doet gemeente Leidschendam-Voorburg mee aan de Orange the World campagne.”

Gebruikte materialen :

Willen jullie ook een gebouw uitlichten?