Online webinar: hoe werkt dat precies?

Hoe organiseer je een online webinar en wat is dat eigenlijk precies? Het is de makkelijkste manier om online een presentatie te geven, waarbij je bovendien het gesprek met je kijkers aan kunt gaan.

Deelnemers aan het webinar schrijven zich in via een link of melden zich op een andere manier bij je aan. Ze geven aan te willen luisteren naar wat je te vertellen hebt of graag mee te kijken naar de presentatie die je zal geven. Het is daarmee vergelijkbaar met een seminar dat je misschien wel kent, maar dan online.

Tip: heb je een grote groep volgers opgebouwd of vertel je heel waardevolle informatie? Je kunt jouw online webinar zowel gratis beschikbaar maken als daar een toegangsprijs voor vragen, waardoor je er zelfs een compleet business-model uit kunt opbouwen.

Online meeting organiseren: voorkom deze 3 fouten

Maak het interactief

Een belangrijk kenmerk van een online webinar is dat je het bovendien interactief maakt. Zorg er met een vraag aan je kijkers, en chat of een poll voor dat ze de mogelijkheid hebben om deel te nemen. Het helpt de concentratie hoog te houden, bijvoorbeeld nadat je een deel van de theorie hebt behandeld.

Daarnaast kun je er met een survey, een toets of een andere call-to-action voor zorgen dat de kijkers in beweging komen. Je zal merken dat zij opveren en dat jij er allerlei waardevolle inzichten uit kunt halen.

Online webinar organiseren

Wil je een online webinar organiseren, om jouw publiek te bereiken? Het is de beste methode als het niet lukt of niet mag om bij elkaar te komen. Uiteraard helpen we je graag het webinar te organiseren, waarvoor je bijvoorbeeld goed gebruik kunt maken van onze professionele studio. Je weet dan zeker dat de camera’s, microfoons en het licht goed staan ingesteld, zodat je daar meteen mee aan de slag kunt.

Livestream studio voor Webinar

Wij zorgen ervoor dat je jouw online webinar op een succesvolle manier organiseert, om meteen een goede indruk te maken bij je kijkers. Dus heb je daar geen ervaring mee en wil je het wel graag goed doen? Wij leggen je uit hoe het werkt en kunnen je bovendien een paar handige tips meegeven.